De Vegan Challenge is inmiddels al weer ruim een week bezig. Hoewel ik een aantal keer de keus heb gemaakt iets toch te eten, ondanks dat ik wist dat er dierlijke producten in verwerkt zaten, heb ik een heel goed gevoel over deze eerste week. Tijdens de challenge in april kostte het me veel moeite om te bedenken wat ik zou kunnen gaan eten, ook omdat de menu’s die ik dagelijks per mail krijg me niet heel erg aanspreken. Doordat ik toen echter verschillende dingen geprobeerd heb, kon ik nu voorafgaand aan de challenge al een lijst maken met makkelijke vegan recepten die me niet veel moeite kosten. Bij het bedenken van mijn eigen weekmenu is het dus een kwestie van de dagen invullen met deze lekkere opties voor het avondeten. Daarnaast hebben we de afgelopen tijd geleerd wat creatiever te zijn met het eten, door het weekmenu te baseren op wat we nog in huis hebben. Ook daardoor is het makkelijker om een gerecht aan te passen. Wat heb ik dan zoal gegeten? Ik heb er maar even een lijstje van gemaakt 😉 Voor de duidelijkheid: bij ontbijt, lunch en snacks heb ik wat minder variatie dan bij het avondeten.

Ontbijt:
chocoladehavermout (met amandelmelk in plaats van koeienmelk);
crackers/brood met pindakaas (LOVE IT en echt het go-to ontbijt als ik het even niet meer weet)
een tosti met appelstroop en schijfjes peer.

Lunch:
rijstsalade met spinazie, paprika, sesamzaadjes en sojasaus;
wraps met zoete aardappel, spinazie, rijst, kidneybonen en paprika;
wraps met hoemoes, spinazie, avocado en paprika (merken jullie op dat ik paprika heel lekker vind);
crackers/brood met pindakaas of restjes van het avondeten.

Snacks:
noten in alle soorten en maten;
allerlei soorten fruit;
pure chocolade van Tony Chocolony (iets te vaak deze week…);
Oreo’s.

Avondeten:
patat frites met pindasaus (op de kermis met 3 oktober!);
pasta met tomaten-groentensaus en edelgistvlokken (ziet er uit als vissenvoer, maar smaakt best aardig! al mis ik de kaas wel…);
aardappelen en rode kool met rozijntjes;
rijst met champignonroerbak;
pasta met paprika, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en spinazie-pesto (eigenlijk de spinazie-spread voor op brood van Zonnatura, maar die kun je dus ook prima als pesto gebruiken).

Om deze eerste week af te sluiten heb ik een heerlijk vegan driegangenmenu gegeten in de Vrijplaats in Leiden. Iedere zaterdag kun je daar voor 6 euro eten bij het plantaardige eetcafé. Nu ik voor de tweede keer mee doe met de Challenge, moest ik er toch echt een keer gaan kijken (en eten)! Bovendien had manlief teamuitje, dus moest ik sowieso voor mijn eigen eten zorgen. Ik voelde me in het begin een beetje ongemakkelijk, want ik was er voor het eerst en had geen idee hoe het zou gaan. Plus: ik was helemaal in mijn eentje! Dat vond ik best spannend. Ik ben bij twee meiden uit Utrecht aangeschoven, en wat later kwamen daar nog twee andere meiden bij, en zo was het uiteindelijk een heel gezellige avond 🙂 En een hele lekkere, want tsjongejonge wat smaakte het goed. Gefrituurde bloemkool met tomatenchutney als voorgerecht, gevulde paprika met aardappeltjes, bietenchips en salade als hoofdgerecht en als toetje iets wat ik sowieso al heel lang heel graag een keer wilde eten: een appel met bladerdeeg gevuld met rozijntjes, uit de oven. Mjum 🙂 Er was in het kader van de challenge nog een wat uitgebreider programma, maar ik was zo moe dat ik lekker met mijn volle buik naar huis ben gegaan voor een kopje thee en mijn lekkere warme bedje.