De verandering naar een afvalvrij of afvalarm leven lijkt soms onmogelijk om te maken. Zeker als je kijkt naar experts als Bea Johnson of Emily Jane Low. Maar ook zij zijn een keer begonnen met kleine stapjes. Daarom hier een vijf-minuten-idee waardoor je dichter bij afvalvrij komt!

In de keuken ga ik ontzettend hard door het keukenpapier heen. Als er iets vies is, grijp ik naar een stukje keukenpapier om het schoon te maken. Ook als ik mijn neus moet snuiten, gebruik ik een stuk keukenpapier. Om dat een beetje terug te dringen, heb ik zelf kleine doekjes gemaakt, die ik nu makkelijk kan pakken 🙂 Ja, ik gebruik af en toe nog steeds keukenpapier, maar absoluut minder! Binnen vijf minuten kun jij dit ook.

Neem een oud t-shirt of een oude kussensloop die je niet meer gaat (laten) repareren. Pak een schaar… en knip het in mooie blokjes. Alhoewel, ‘mooi’ is niet eens nodig, want je gebruikt het net als keukenpapier en daar hoeft het niet per sé vierkant voor te zijn. Zorg gewoon dat de stukken stof groot genoeg zijn om zo te kunnen gebruiken. Pak vervolgens een oud blik, een oude schoenendoos of een mooie glazen pot om de doekjes en in te doen en voillà: je eigen niet-papieren keukenpapier. Mocht je een wat mooiere dispenser willen voor je doekjes, dan kun je op Pinterest veel inspiratie vinden 😉