Nog maar een paar dagen en dan ben ik officieel een kwart eeuw oud! Zondag 1 mei zou ik mijn verjaardag vieren, na afloop van de vegan challenge, zodat ik alles zou kunnen eten wat ik wil 😉 Het lot besloot anders. Zaterdagavond rond 6 uur vond ik namelijk een mysterieuze envelop op de deurmat. “O nee, de Boekenwormen zijn van plan om alle boeken ter wereld te vernietigen en het (Geheime) Genootschap voor Boekenliefhebbers heeft jouw hulp nodig om ze te stoppen!”

Ik ging op een tocht door de Leidse ommelanden, waarna ik, ondanks de verschillende drempels die de Boekenwormen voor mij opwierpen, hun schuilplaats wist te vinden. Het was een flinke strijd… Maar het is gelukt. Al bleek uiteindelijk dat het niet nodig was, want mijn familie en vrienden hadden de schuilplaats al bereikt en de slechteriken verslagen.

Wat jullie ongetwijfeld begrepen hebben, is dat mijn geweldige echtgenoot heeft samengespannen met vrienden en familie om een surprise party te organiseren. De ochtend had ik besteed aan boodschappen doen en de middag aan het maken van de hapjes en het gebak (vegan bananencake, vegan chocolat-y taart en absoluut niet vegan maar wel geweldig lekkere cheesecake – dit moest ik gewoon even delen). De avond met een speurtocht die me deed denken aan de verjaardagspartijtjes die mijn moeder altijd organiseerde en met een heel gezellig feest bij mijn vader thuis.

Dank aan alle lieve schatten die op mijn verjaardag waren en die maandenlang – ja, zo lang was het al gepland – hun mond hebben gehouden om me te kunnen verassen. En dank aan Wilco, die deze speurtocht en het feest bekokstoofd heeft! Het was geweldig 🙂