Reizen is ontzettend leuk. Je ziet nieuwe plaatsen en ontmoet nieuwe mensen. Of, in mijn geval, je gaat op bezoek bij vrienden! Twee vriendinnen van mijn studie wonen en werken in Sheffield (Engeland), en het is eindelijk gelukt een moment te vinden om een paar dagen op bezoek te gaan. Het wordt mijn eerste keer samen met een vriendin op reis – de andere in Nederland gebleven vriendin gaat ook mee – en voor het eerst in twee jaar dat we weer met zijn vieren bij elkaar zijn!

Je merkt het al wel: ik heb er ontzettend zin in. Het is ook wel een beetje spannend, want naast dat het de eerste keer met een vriendin op reis is, is het ook de eerste keer in het buitenland tijdens Bevrijdingsdag (mis ik niet de leuke markten), de eerste keer met alleen handbagage reizen in het vliegtuig (gaat dat wel goed…) en de eerste keer dat ik de reis wat afval betreft zo zero waste mogelijk wil maken. In mijn tas vind je de volgende spullen waarmee ik dat hoop te bereiken:

 

  • zonne-oplader – geen extra batterijen nodig
  • ereader – geen tijdschriften of papieren boeken nodig
  • dopper – water uit de kraan is het allerlekkerst
  • lunchtrommel – we gaan lekker wandelen in het Peak District, en zo kan ik zelf brood meenemen
  • glazen potje – hier kan ik kleine snacks zoals noten of gedroogde vruchten in meenemen
  • portomonnaie gevuld met ponden en penny’s uit het zakje ‘buitenlands/oud geld’ – zo wordt het tenminste gebruikt waar het voor bedoeld is 😉
  • afsluitbare zakjes – voor het eventueel kopen van brood of andere zaken
  • herbruikbare stoffen tas – voor leuke/nuttige spullen die ik misschien wil aanschaffen

Nu zal er best veel meer mogelijk zijn, maar voor een eerste keer ga ik het hier eens mee proberen. Belangrijkste voor mij is om gewoon een leuke tijd te hebben met vriendinnen die ik al een tijd niet heb gezien. Ik ben er van overtuigd dat dat zeker gaat lukken 😀