Bij Tessa van Awkward Duckling las ik al over dit mooi geïllustreerde boek dat oproept tot het zetten van kleine stappen om de wereld te verbeteren. Een stuk afval rapen, een dag minder vlees eten, kiezen voor een duurzaam kledingstuk in plaats van meerdere stukken fast fashion, dat soort stappen. Het leek me een mooie aanvulling voor mijn duurzame mini-bieb, en nu ik hem gelezen heb, weet ik dat dat inderdaad het geval is! Had ik al gezegd dat de illustraties echt geweldig zijn? Maar laat ik eerst even uitleggen wat het voor boek is.

Guusje Slagter heeft dit boek geschreven als positief tegenwicht voor de gedachte dat je als individu geen verschil kan maken. Want natuurlijk is dat wel het geval! Door zelf een kleine stap te zetten, inspireer je misschien anderen om ook een kleine stap te zetten. Die weer anderen inspireren en zo verder. Precies dus wat ik zelf ook hoop te bereiken door met deze blog onze eigen veranderingen te laten zien 🙂 Daarbij zorgt het nemen van een eerste stap vaak ook dat je daarna een volgende stap kan zetten.

IMG_20180511_210008De kleine wereldverbeteraar is een sprookjesachtig boek dat bestaat uit beschrijvingen uit het leven van de hoofdpersoon, korte verhalen en sprookjes die haar in mysterieuze brieven toegestuurd worden en reflecties op wat deze verhalen met haar doen. In combinatie met de mooie illustraties komt het op een ander niveau binnen dan de andere boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Met de symbolen in de verhalen wordt alles namelijk precies genoeg versimpeld om de keuzes heel helder te zien.

IMG_20180511_210033Ik heb het boek in een dag uitgelezen en vind het vooral sterk dat je na afloop van het hele boek eigenlijk uitgenodigd wordt het nog een keer te lezen. De tweede keer kun je dan zèlf reflecteren op de verhalen in plaats van de reflecties van de hoofdpersoon te lezen. Slim! Samen met de goede tips op het gebied van afval, voeding en kleding aan het einde van het boek zet dit denk ik wel een verandering in gang.

Mocht je het boek graag ook zelf een keer willen lezen, let me know! Hij staat in mijn duurzame mini-bieb, dus je kan hem van me lenen 🙂