Waar was jij toen Max Verstappen op 18-jarige leeftijd zijn eerste Grand Prix won? In een zinderende, bizarre GP van Spanje wist Max het klaar te spelen om de ervaren Raikkonen ronde na ronde achter zich te houden. Alle leeftijdsrecords die in de F1 stonden zijn gebroken, hij schrijft nationale sporthistorie als eerste Nederlandse GP-winnaar ooit en tot zijn concurrenten aan toe is de hele Formule 1 wereld fan van ‘onze’ Max.

Om de vraag te beantwoorden: Wilco en ik waren bij het NK een tegen een in ’s Gravenzande. Een mooi korfbalevenement dat we ieder jaar bezoeken, maar vanaf een uurtje of drie tot de speelpauze vlak voor de laatste rondes van Max heb ik meer naar mijn mobiel gekeken dan naar de spelers op het veld . Twitter kon niet snel genoeg herladen. Gelukkig werd Wilco via de app op de hoogte gehouden en was er een meneer achter ons die net zo fanatiek Verstappen volgde. Met ons juichen waren we een klein beetje eenzaam. Tot een halve minuut later een groepje mannen links van ons ‘Max Verstappen’ begon te scanderen, een groepje rechts van ons begon te springen, het gezoem door de toeschouwers ging en tot slot alle aanwezigen begonnen te applaudisseren na de mededeling van de presentator.

Sport is prachtig. Om zelf te doen, maar zeker om samen met anderen als toeschouwer van te genieten. Kippenvelmomenten zoals deze maken het helemaal af. Waar was jij, en hoe heb jij het beleefd?

En hier de vraag die we hopelijk over niet al te lange tijd kunnen beantwoorden: waar was jij toen Max Verstappen de eerste Nederlandse F1 wereldkampioen ooit werd?