Moederdag 2018 is voor mij een heel bijzondere moederdag. Het is namelijk de eerste keer dat ik zelf moeder ben 🙂 Ik was vroeger gewend om op die tweede zondag in mei een lekker ontbijt voor mijn moeder te maken. Toen ik nog op de basisschool zat, hoorde daar ook een zelf geknutseld cadeautje bij. Je weet wel, van die pennenbakjes van wc-rol en halve wasknijpers en macaronischilderijen. Ontzettend trots was ik daar dan op. Zeker als ze ook nog in gebruik werden genomen.

Nu ligt er al twee weken een cadeau van Willemijn ergens verstopt. Te wachten tot het moederdag is. Ik ben ontzettend benieuwd naar het knutselwerkje dat ze op het kinderdagverblijf ‘gemaakt’ heeft. Het is ook maar goed dat Wilco het ergens heeft weggeborgen, anders had ik de hele tijd tegen een cadeau aan moeten kijken dat ik niet zou mogen openen! Wat het ook is, ik weet zeker dat ik het met liefde ergens ophang en dat ik het waarschijnlijk heel lang wil bewaren.

Eigenlijk vind ik natuurlijk dat je op ieder moment je waardering uit moet spreken en dat een speciale moederdag – of vaderdag – niet nodig is. Tegelijkertijd biedt het een mooie gelegenheid om eens bewust stil te staan en er over na te denken. Volgens mij nemen we daar anders geen tijd meer voor. Dus of je nu een al dan niet zelfgemaakt cadeau geeft, met je moeder wat leuks gaat doen of gewoon eens heel bewust “dankjewel” zegt, neem morgen de tijd voor je moeder. En voor alle andere mamma’s: geniet van de dag en accepteer het grote compliment dat je kind(eren) en/of je partner je morgen met alle extra aandacht geeft 😉