Ik ben ontzettend verliefd op mijn nieuwe papieren agenda voor 2017. De eerste dag nadat ik hem had gekocht, heb ik hem steeds weer opgepakt en even geaaid en bewonderd. My precious (mensen die mij met de agenda hebben gezien, weten dat dit niet overdreven is).

Maar goed, even serieus, ik ben er heel blij mee! Allereerst omdat de vormgeving prachtig is. Het is een agenda van Paperblanks, met een harde kaft en een klapdingetje met magneetjes om hem dicht te doen. Er zijn allerlei varianten van, ook allemaal erg mooi (als mijn notitieboekjes vol zijn, wil ik een Paperblanks notitieboek als mooi dagboek). Ik heb gekozen voor de Jane Austen variant, met een foto van de schrijfster op de achterkant en een kopie van een handgeschreven pagina van Persuasion op de voorkant, uitgevoerd in donkerroze met paars.

Qua vormgeving aan de binnenkant is hij sjiek. “The year 2017” markeert op een verder lege pagina de start van het agenda-gedeelte, alle internationale feestdagen staan er in, en voor het gemak is ook de kalender voor 2018 aan het einde alvast meegenomen. Voor de eerste keer heb ik gekozen voor een weekindeling met op de linkerpagina een vak per dag en op de rechterpagina en stuk voor notities. Dat maakt het lekker makkelijk om daar de belangrijke dingen en de taken die ik in de week af wil krijgen, op te schrijven. Aangezien ik deze agenda alleen privé gebruik, en niet voor werk, denk ik dat ik daar voldoende ruimte aan heb en alles bij kan houden.

Van veel mensen om mij heen hoor ik dat ze tegenwoordig een compleet digitale agenda gebruiken, toegankelijk op hun telefoon en laptop. Ja, die mogelijkheid heb ik ook, via de Google agenda, maar ik vond het niet prettig om mee te werken. Hoewel ik dus heel erg voor paperless living ben, heb ik bewust de keuze voor een papieren agenda gemaakt. Lekker iets om echt vast te houden. En om van te genieten, want ik ben er van overtuigd dat ik in de winter van 2017 – ja, dat duurt nog even – nog steeds net zo blij ben met deze agenda!