Mijn helweek is alweer op de helft, en hoewel het zwaar is, geeft het ook veel voldoening om zo actief te zijn en veel dingen gedaan te krijgen. Zo heb ik eindelijk een Facebookpagina voor Wat beweeg jij, loopt mijn horloge weer en kwam deze gisteravond mijn bestelling binnen met twee bokashi bins. Ik ben heel benieuwd hoe lekker ik het vind werken en vooral ook hoe leeg onze gewone vuilnisbak gaat blijven. De laatste tijd zat daar namelijk meer snijafval in dan wat dan ook, en dat kunnen we nu in de emmers kwijt.

Wat ik vooral merk is dat ik overal kleine overwinningen boek door dingen gewoon te doen in plaats van er lang over na te denken. En het dan misschien niet te doen. Mails opstellen voor werk kost me bijvoorbeeld altijd wel moeite, omdat ik ieder woord wel drie keer verander uit angst dan het een verkeerde indruk geeft. Maar deze week niet! Nu al een belangrijke les dus, en een goede gewoonte die ik absoluut vast hoop te houden: werk naar goed genoeg in plaats van perfect.

Vooral voor de stappen die ik graag in zero waste wil zetten, is de helweek heel erg geschikt. Bokashi bins stonden al een tijd op mijn verlanglijst, maar ik stelde het kopen er van steeds uit (tot een paar dagen geleden dus). In Stockholm had ik bij een boekbinderswinkel met ontzettend mooie notitieboeken, waar ik mezelf moest blijven herinneren aan de stapel ongebruikte notitieblokken, -schriften en -boeken thuis, een mooie Lamy vulpen gekocht. Ook een goede vulpen stond al een tijd op mijn verlanglijst. Duurzamer dan steeds maar weer ballpointpennen leeg te schrijven en te laten recyclen, want een vulpen kun je opnieuw vullen. De fancy modellen kun je gewoon volzuigen met inkt uit een potje, maar die waren toch wel buiten budget. Mijn vulpen heeft een gewone vulling, en de oplossing daarvoor, zo zag ik op YouTube, is met een spuit met naaldje er op de inkt vanuit een potje bijvullen.

Ik moet hier even een ontzettend compliment maken aan de meneer van de apotheek. Daar kwam ik met die ontzettend vreemde vraag om een spuitje met naaldje om een vulling bij te kunnen vullen, en hij verblikte of verbloosde niet en heeft me heel goed geholpen. Zo fijn! Ook gewoon een dergelijke vraag stellen was trouwens best een overwinning, en ik ben er heel blij mee. Met spuitje, naaldje en pot met inkt kon ik namelijk, nadat ik uiteraard eerst per ongeluk in mijn vinger geprikt had, de inkt bijvullen. Geen problemen gehad, de pen doet het goed, en ik ben weer een stap verder.