De kerstperiode vind ik altijd heerlijk. Lampjes, kaarsjes, familiediners… Een tijd van gezellig samenzijn. Met de kleine erbij is het niet anders. En tegelijk is onze kerst natuurlijk compleet anders dan de jaren hiervoor!

  • Tijdens het steengrillen met familie wordt ik regelmatig afgeleid door een lief klein meisje dat het in de armen van anderen ook gezellig vindt, maar toch voor haar eigen eten van mij afhankelijk is. Er zijn dus iets meer pauzes tijdens het eten.
  • Uitslapen betekent tegenwoordig een extra blokje tussen voedingen in bed blijven liggen. Op die manier pakken we toch weer anderhalf uur extra slaap en hebben we een kerstbrunch in plaats van kerstontbijt.
  • Ons eigen kerstdiner wordt in estafette-stijl gegeten, waarbij Willemijn dan bij de een en dan bij de ander in de armen ligt. En natuurlijk zelf ook moet eten 😉
  • Het begin van het kerstweekend werd ik door Wilco verrast met een etentje bij het nieuwe restaurant in Alphen aan den Rijn. Ontzettend leuk! Maar wel heel gek, want dit was het eerste uitje zonder Willemijn. En dus ook het eerste uitje dat ik moest kolven, aangezien mijn vader natuurlijk een flesje met afgekolfde melk heeft gegeven. Gelukkig is het goed gegaan 🙂 Dat geeft vertrouwen voor het moment dat Willemijn naar de kinderopvang gaat.

Misschien hebben jullie een kerst als alle andere jaren, misschien hebben jullie net als wij een bijzondere kerst als kersverse ouders of pasgetrouwd stel. Hoe jullie kerst dit jaar ook is, ik wens iedereen hele fijne feestdagen gevuld met liefde en geluk!