2 Comments

  1. izerina

    Vanaf de tijd ,dat ik “schooltje”speelde, wilde ik juf worden. Dat ben ik met veel plezier 32 jaar geweest. Maar ik besef een uitzondering te zijn. Kinderen moeten te jong kiezen.

    • Wat fijn dat je dit zo lang met plezier hebt kunnen doen. Ik denk inderdaad dat kinderen te jong een keuze moeten maken, op een moment dat ze hier nog helemaal niet mee bezig zijn. Tegelijkertijd denk ik ook dat het helemaal niet erg is als kinderen al op jonge leeftijd toe gaan werken naar dit soort dromen, als de samenleving maar ingericht zou zijn op een verschuiving of verandering van wensen. Nu is het flink lastig om iets anders te gaan doen als na enige tijd blijkt dat je een keuze hebt gemaakt waar je achteraf toch eigenlijk niet iets mee wil doen. Als dat makkelijker zou zijn, is het minder erg als je jonger al keuzes maakt. Neemt niet weg dat iemand een keuze moet maken op het moment dat hij of zij er zelf klaar voor is, en niet omdat hij of zij een bepaalde leeftijd heeft bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *