Rode Tent Rijn & Woude

Heb je behoefte aan een moment van rust en een plek waar je helemaal jezelf kan zijn? Een gemeenschap waar je je verhaal kwijt kan in een veilige omgeving of waar je juist stil kan zijn als je daar behoefte aan hebt? Een cirkel van vrouwen om mee te mediteren, te zingen, te dansen, te praten of stil te zijn? Om mee te huilen uit verdriet of te lachen in vreugde?

Een Rode Tent is een plek waar alle vrouwen – jong en oud, cis en trans, homo-, hetero-, bi- en aseksueel, menstruerend en niet (meer) menstruerend, van welke geloofsovertuiging of met welke achtergrond dan ook – samenkomen rond de nieuwe of volle maan. In ‘The Red Tent’, het boek van Anita Diamant dat deze beweging heeft geïnspireerd, gaat dit samenzijn om het delen van ervaringen en het vieren van een geloof in het heilige vrouwelijke. In 2007 begonnen enkele vrouwen uit de VS met een moderne Rode Tent en inmiddels worden er maandelijks honderden Rode Tenten georganiseerd over de hele wereld waar vrouwen zich met elkaar kunnen verbinden en aandacht hebben voor het licht en de schaduw in iedere vrouw. Iedere Rode Tent en iedere Hoedster (organisator) op haar eigen manier.

De Rode Tent Rijn & Woude vindt plaats op een woensdagavond rond de volle maan. Meestal in Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk, soms op een mooie locatie buiten. Vaak is er een thema waaromheen de Rode Tent is opgebouwd met bijvoorbeeld verhalen, gedichten, muziek, meditaties, oefeningen of creatieve uitspattingen. Het thema kun je in de agenda vinden. Na afloop worden de gebruikte meditaties, verhalen, muziek en technieken online geplaatst, samen met mijn persoonlijke reflectie op de avond.

Er is altijd ruimte om in te brengen waar je behoefte aan hebt. En altijd creëren we ruimte om te delen, te sharen, met als belangrijke afspraken dat we (1) met aandacht en respect luisteren zonder ongevraagd advies te geven en (2) dat wat in de Rode Tent wordt verteld daar ook blijft. Overige afspraken en praktische informatie lees je hier.

Voel je vrij om vragen te stellen en wees vooral van harte welkom in de cirkel van vrouwen bij de Rode Tent Rijn & Woude!