2 Comments

  1. Marijkie

    Lieve judith, ik volg je nog niet lang, maar herken mijzelf veelal in je stukjes. Behalve dan de korfbal, sorry :-). Ik vroeg mij wel af of jij ook het gevoel hebt dat je hoofd soms een ballon is die eigenljk te veel opgerekt is door altijd die ideeen en gedachten. Hierdoor heb ik het gevoel dat na het ordenen van deze zaken, ik in no-time weer een vol hoofd heb. Ik zou eigenlijk op zoek willen naar een manier om de rek uit die ballon te halen en zo wat rust te creëren ipv rust te ordenen.. Ik ben benieuwd wat jouw gedachten daar over zijn.

    • Hoi Marijkie, wat leuk dat je me volgt! Ik snap wel een beetje wat je bedoelt met die ballon. Op het moment dat de ballon te vol zit en dreigt te knappen, gebruik ik de mindsweep om ‘lucht’ uit de ballon te laten en dit te voorkomen. Voor mij geldt dat het opschrijven van dingen er daadwerkelijk voor zorgt dat het verdwijnt uit mijn hoofd, dus het is in mijn beleving niet alleen ‘rust ordenen’. Wat ik mezelf aan probeer te leren, is om ideeën en gedachten al op te schrijven op het moment dat ik er aan denk. Op een takenlijstje, een verlanglijstje, in een dagboek en in een ideeënboek voor respectievelijk taken, dingen die ik graag wil hebben of doen, sterke positieve of negatieve gedachten en gave ideeën die ik ooit misschien nog een keer uit wil werken. Door ze direct op te schrijven, krijgen ze geen gelegenheid om de ballon te vullen en op rek te brengen zeg maar. Klinkt dat een beetje logisch? Misschien dat zoiets voor jou ook zou helpen, maar dat is een kwestie van uitproberen, denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *