Duurzame mini-bieb

Ik ben fan van bibliotheken, van mini-biebs, zwerfboeken, boeken lenen via Peerby en tweedehands boeken snuffelen op (rommel)markten of in kringloopwinkels. Boeken over duurzaamheid zie ik daar alleen niet zo heel vaak, terwijl ik die wel graag wil lezen. Als compromis kocht ik dan het ebook, om geen papier te verspillen en het boek toch te kunnen lezen. Er is alleen een maar: ebooks uitlenen is lastig! Terwijl het juist zo mooi is als 1 exemplaar van een boek meerdere mensen kan inspireren. Daarom heb ik een belangrijk besluit genomen. Als ik een boek graag wil lezen, probeer ik het eerst tweedehands te vinden. Lukt dat niet binnen afzienbare tijd? Dan koop ik toch een nieuw papieren exemplaar. Zo bouw ik mijn persoonlijke mini-bieb op met boeken over duurzaamheid die mij en anderen kunnen inspireren.

Van ieder boek dat ik zelf al gelezen heb, maak ik notities zodat ik uiteindelijk een review kan delen. Die kun je via deze pagina trouwens vinden, lekker makkelijk en overzichtelijk 😉 Dat betekent dat ik dus alle gelezen boeken in deze lijst heb staan en hopelijk steeds meer boeken ook gerecenseerd heb.

Wat heb jij er aan dat ik dit hier deel? Nou, ik wil het ook echt gebruiken als een kleine bibliotheek, waar je dus boeken kunt lenen om zelf geïnspireerd te raken! Zou je een boek willen lenen, dan kun je dit via het contact-formulier aangeven.

Duurzaamheid

 • No Impact Man – Colin Beavan (ebook)
 • Plastic Purge – Michael SanClements (ebook)
 • The zero waste lifestyle, live well by throwing away less – Amy Korst (ebook)
 • De donut economie – Kate Raworth (ebook)
 • Duurzaam zijn moet je durven – Hilda Feenstra (ebook)
 • The Zero Footprint Baby – Keya Chatterjee (ebook)
 • A new zero – Jessie & Nikki Kroon (ebook)
 • Zero Waste Home – Bea Johnson (ebook)
 • The Life-Changing Magic of Tidying Up – Marie Kondo (ebook)
 • Het grote poetsboek – Diet Groothuis (bibliotheek)
 • De vrolijke veganist – Floris van den Berg (bibliotheek)
 • De kanarie in de kolenmijn – Marianne Thieme & Ewald Engelen
 • Leven zonder afval – Emily-Jane Lowe
 • De verborgen impact – Babette Porcelijn

Gezond en duurzaam voedsel

 • Eet als een Expert – I am a Foodie
 • De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool
 • Borstvoeding – Stefan Kleintjes (bibliotheek)
 • Eten voor de Kleintjes – Stefan Kleintjes (bibliotheek)
 • Echt eten, een handleiding – Michael Pollan (bibliotheek)
 • Vullen of voeden – Wilfred & Lili Genee
 • Biobudget – Natasja Oehlen
 • Instock Cooking – Instock
 • Havermoutje – Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Persoonlijke ontwikkeling